Relatietherapie

Samen zo mooi gestart en dan dringt het besef door:

 

‘we groeien steeds meer uit elkaar’

'we bereiken elkaar niet meer’

'we hebben alleen nog maar ruzie'

'er moet meer mogelijk zijn dan zoals het nu is’

'ik irriteer me nu aan de kleinste dingen en dat was vroeger anders'

'ergens zijn we elkaar kwijtgeraakt'

Hij: "zij heeft alleen nog maar kritiek"

Zij: "Hij begrijpt me niet...."

'we zitten in een negatieve spiraal'

 

Je verlangt naar liefde, steun en verbondenheid. Je wilt een relatie nieuw leven inblazen, werken aan herstel na een vertrouwensbreuk of een goede relatie verdiepen.

 

Ieder mens heeft een ingeschapen verlangen naar aandacht, contact en waardering. Een verlangen naar verbinding. Ik ga er vanuit dat mensen hun uiterste best doen om deze verbinding in stand te houden. Als dit mis dreigt te gaan en wij een bedreiging ervaren in deze verbindingen, zullen wij alles doen om te voorkomen dat het mis gaat. Dit gaat helaas niet altijd op een constructieve of positieve manier. Het lijkt eerder andersom te zijn. Alle pogingen om het contact en de verbinding in stand te houden lijken er juist toe bij te dragen dat er verwijdering wordt ervaren. 

 

In de gesprekken begeleid ik jullie graag bij het verdiepen van jullie onderlinge contact, bij het herstellen of (opnieuw) aangaan van een veilige en ondersteunende verbinding in de relatie. Ik kijk daarbij niet alleen naar de communicatie- en gedragspatronen tussen jullie, maar vooral ook naar hoe de onderlinge (emotionele) verbinding en bereikbaarheid eruit ziet. EFT-relatietherapie dringt daarmee door naar de kern van de zaak (EFT staat voor Emotionally Focused Therapy, zie www.eft.nl).

 

Daarbij maak ik graag gebruik van de Imago Dialoog, een prachtige methode die veiligheid creëert binnen jullie relatie, waardoor je als partners dichter bij elkaar komt te staan en de verbinding weer kunt gaan ervaren. Veiligheid creëren is belangrijk om het mogelijk te maken je kwetsbaar op te stellen, minder op je hoede te zijn en opener naar elkaar te worden. Van daaruit kun je bewust en constructief bouwen aan een hechte en gezonde volwassen relatie, waarin verschillen mogen en kunnen bestaan. Door met een open en nieuwsgierige blik naar de ander te luisteren, krijg je meer zicht op elkaar en ontdekken jullie mogelijkheden om het samen echt anders te doen (zie www.imagonederland.nl).

Ook werk ik met het online programma S.A.M.E.N. gericht op herstel van jullie relatie als er sprake is geweest van vreemdgaan (vertrouwensbreuk). Wil je het programma aanschaffen klik dan hier of neem voor meer informatie contact met mij op. Het online programma wordt bij voorkeur gevolgd in combinatie met therapiegesprekken. Daarvoor kun je uiteraard bij mij terecht.

 

Gezonde relaties zijn in mijn ogen heel waardevol en hebben ook een positieve invloed op ons persoonlijk leven. Investeren in je relatie is mede daarom het grootste geschenk wat je jezelf, je partner en eventueel je kinderen kunt geven.

 

Voor het werken aan een relatie is het van belang dat beide partners gemotiveerd zijn.

Ervaring van een stel

"We weten nog goed dat we de eerste keer bij Marjon kwamen. We vonden het best spannend. Ze luisterde naar ons verhaal. Ze deed dat zonder oordeel, maar durfde wel de (directe) vragen te stellen die nodig waren. Toen we in de auto terug naar huis zaten zeiden we tegen elkaar dat het goed was. Bij Marjon voelt het vertrouwd. Het is heel kwetsbaar wat je deelt, maar dat voelde bij haar nooit ongemakkelijk. We durfden allebei heel open te zijn en dat kwam doordat Marjon zelf ook heel open is. Tijdens de therapie kregen we handvatten om echt naar elkaar te leren luisteren in ons huwelijk. Elkaars behoeften te leren kennen. Het mooie is dat Marjon de theorie die ze meegeeft in praktijk tijdens de sessies toepast. Marjon luistert namelijk heel goed en ze luistert niet alleen, maar ze hoort en ziet je ook echt. Het mooiste cadeau dat ze ons heeft gegeven is dat we nu ook een emotionele verbinding met elkaar hebben. We hebben vaak tegen elkaar gezegd: we gunnen alle getrouwde stellen zo'n relatietherapie!"

Henk Jan en Gaby  

(vanwege privacy niet de echte namen)

Je moet

van twee kanten

komen

om elkaar

te ontmoeten

Stef Bos

Contact

Integra counseling & coaching

3e Industrieweg 2 | 8051 CL | Hattem

06 255 88 315 | info@integra-cc.nl

KvK: 32110089

Btw-nr: NL 8159.57.282.B.01

Integra counseling & coaching is een handelsnaam van Vivento v.o.f