Visie

Ik geloof dat mensen pas echt tot hun recht komen in verbinding met zichzelf en de ander.

 

Wanneer we als kind ter wereld komen staan we nog met een open en onbevangen houding in de wereld. Met een ingeschapen verlangen naar aandacht en contact. Door allerlei omstandigheden echter beginnen we al jong manieren te vinden om onszelf te beschermen tegen pijn, gevoelens van afwijzing, angst etc. We laten niet meer alles zien. We gaan stukken in onszelf verbergen en vergroten andere stukken uit. We leven niet meer alles wat er is. Soms keihard nodig en effectief in onze jonge jaren, maar in onze volwassenheid kunnen dit gedragspatronen zijn geworden die ons juist belemmeren om te leven zoals we graag zouden willen. Deze patronen kunnen leiden tot allerlei (lichamelijke) klachten en ook onze relaties negatief beïnvloeden.  

 

Bij Integra counseling & coaching begeleid ik je in het zicht krijgen op belemmerende patronen in jouw leven. Ik daag je uit in het vinden van nieuwe wegen, om een leven te leiden vanuit meer verbinding met jezelf en van daaruit met de ander. Een leven ook vanuit meer innerlijke stevigheid, innerlijke keuzevrijheid, tevredenheid en rust.

 

In jouw proces loop ik graag een stukje met je op. Door te luisteren en betrokken aanwezig te zijn. Door een veilige plek te bieden, waar alles er mag zijn zonder oordeel. Ik werk vanuit een christelijke levensovertuiging. Jij bent van harte welkom, welke achtergrond of levensovertuiging je ook hebt.

Werkwijze; ervarings- en lichaamsgericht

Tijdens de sessies werk ik zoveel mogelijk ervarings- en lichaamsgericht. Meestal zijn het namelijk de ervaringen die we aan den lijve zelf hebben ondervonden die het meeste blijven hangen en ons het meeste leren.

 

In ons hoofd geven we vaak betekenis aan dat wat we meemaken. Tegelijkertijd zijn onze gevoelens en ervaringen 'opgeslagen' in ons lichaam. Daarom geef ik veel aandacht aan de verbinding tussen hoofd, ziel en lichaam. Dat betekent dat we niet alleen praten over waar je tegenaan loopt, maar ook contact maken met wat er op dat moment van binnen bij jou is. Daardoor ontdek je hoe je je op dat moment verhoudt tot jezelf, de ander en de omgeving. Je wordt je bewust van hoe je het altijd doet, van je gedachten, je gevoelens en de daaronder liggende behoeften. Je komt bij voelen wat je wilt en wat je nodig hebt.

 

Ik daag je vervolgens graag uit om te ontdekken wat jouw keuzes zijn om, op een voor jou passende nieuwe wijze, om te gaan met jouw thema's. Zodat je een leven kan gaan leiden in oprechte verbinding met jezelf, God en anderen op een zo vrij mogelijke manier.

 

Ik volg regelmatig (bij)scholingen. Binnen de sessies wordt er gebruik gemaakt van verschillende praktische (lichaamsgerichte) oefeningen en technieken, onder andere (vanuit):

Integratieve therapie, Systemisch werken, CMFT, Somato Emotional Release, Emotionally Focused Therapy (EFT relatietherapie Sue Johnson), Imago relatie therapie, Luistercoach, Voice Dialogue, EMDR

Groei is…

begrijpen wat we nog niet eerder

hebben kunnen bevatten,

voelen wat we nog nooit gevoeld hebben,

doen wat we nooit eerder hebben gedaan,

durven wat we nooit gedurfd hebben,

onze comfortabele zone verlaten

om het onbekende binnen te gaan.

Piero Ferrucci

Contact

Integra counseling & coaching

3e Industrieweg 2 | 8051 CL | Hattem

06 255 88 315 | info@integra-cc.nl

KvK: 32110089

Btw-nr: NL 8159.57.282.B.01

Integra counseling & coaching is een handelsnaam van Vivento v.o.f