Marjon Beute

Kenmerkend voor mij zijn de woorden: warm, sensitief en zorgvuldig met interesse en liefde voor mensen. In mijn leven word ik gedreven door Jezus onvoorwaardelijke liefde voor mij en de mens. Vanuit deze houding wil ik ook jou tegemoet treden. 

Als oefentherapeut Mensendieck ontdekte ik regelmatig een hulpvraag achter de lichamelijke klacht. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt en ik heb me verder verdiept in de psyche. Het raakt mij hoe ontwikkelde patronen, door ervaringen en traumatische gebeurtenissen in het leven, zo'n groot effect hebben op lichamelijk en persoonlijk functioneren in het hier en nu. Hoe klachten zich ontwikkelen. Hoe we vaak belemmerd worden om voluit te leven. In echte verbinding te kunnen staan met de ander.

Ik onderging hierin mijn eigen proces. Ik besefte meer en meer dat ik keuze's en daarmee invloed heb in het hier en nu. Ik ontdekte de weg naar binnen en leerde om vandaaruit, met vallen en opstaan, mijn 'eigen' leven te leven. In verbinding met de ander, met alles wat er is. Het voelt soms spannend en kwetsbaar en tegelijkertijd ook zo bevrijdend.

Als gediplomeerd integratief Registercounselor ABvC® en psychosociaal therapeut begeleid ik je graag op jouw weg naar een meer 'wholehearted' leven. Mijn achtergrond als oefentherapeut is hierbij een welkome aanvulling, aangezien ik geloof dat lichaam, ziel en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Bij mijn benadering passen waarden als veiligheid, openheid, gelijkwaardigheid en respect voor wie jij bent en voor jouw proces. Welkom!

 

Relaties hebben mijn hart. Ik geloof dat gezonde relaties een positieve invloed hebben op ons persoonlijk leven. Daarom draag ik graag mijn steentje bij aan het creëren daarvan. Om partners met relatieproblemen nog beter te kunnen begeleiden bij het verdiepen, herstellen en versterken van hun onderlinge verbinding heb ik de basistraining tot EFT relatietherapeut afgerond en heb ik de opleiding doorlopen tot Imago relatietherapeut. Omdat ik kwaliteit belangrijk vind, blijf ik mijn vaardigheden verbreden en verdiepen middels supervisie, intervisie en het regelmatig volgen van gerichte trainingen (zie het kopje hieronder voor mijn andere gevolgde opleidingen/trainingen). 

 

Als coach, praktijkbegeleider en trainer ben ik actief betrokken bij Groundwork, een organisatie die christenen wil helpen en toerusten om gezond en sterk te worden in hun mentale en emotionele leven, zodat zij steeds meer in staat zijn om stabiele en vruchtbare relaties aan te gaan, te verdiepen en te onderhouden.

 

Naast mijn werk bij Integra, werk ik als coach bij Vivento in Hattem. Ik ben getrouwd met Bram en samen hebben we vier kinderen.

Gevolgde opleidingen / trainingen

ACC: Academisch en Specialist Counselor en Coach

St. Groundwork: Integratieve Coachopleiding, Trainersopleiding, Alumnitraject (jaarlijks)

Con Amore: PSBK (psychosociale basiskennis)

Kempler Instituut: Trauma en gehechtheid; het verhaal van het lichaam

NEM academy: EMDR basistraining

ICEEFT: Externship in Emotionally Focused Couples Therapy (EFT relatietherapie)

Imago Nederland: Imago (relatie) therapeut

 

nascholing:

Con Amore: Stress en burn-out, crisis als kans

Hupper: Gedragsverandering

Samen verder na vreemdgaan

 

Achtergrond: Oefentherapeut Mensendieck (houdings- en bewegingstherapeut)                               

Lidmaatschap en Registraties

Registercounsellor ABvC®

ABvC: REG118006

Register therapeut BCZ®

RBCZ/TCZ: 180698R

AGB code M.J.Beute: 90-058710

AGB praktijkcode: 90-063023 

Wat zeggen cliënten over mij

"We weten nog goed dat we de eerste keer bij Marjon kwamen. We vonden het best spannend. Er waren verschillende ruimtes en we mochten van Marjon kiezen in welke wij ons het meest comfortabel voelden. Ze luisterde naar ons verhaal. Ze deed dat zonder oordeel, maar durfde wel de (directe) vragen te stellen die nodig waren. Toen we in de auto terug naar huis zaten zeiden we tegen elkaar dat het goed was. Bij Marjon voelt het vertrouwd. Het is heel kwetsbaar wat je deelt, maar dat voelde bij haar nooit ongemakkelijk. We durfden allebei heel open te zijn en dat kwam doordat Marjon zelf ook heel open is. Tijdens de therapie kregen we handvatten om echt naar elkaar te leren luisteren in ons huwelijk. Elkaars behoeften te leren kennen. Het mooie is dat Marjon de theorie die ze meegeeft in praktijk tijdens de sessies toepast. Marjon luistert namelijk heel goed en ze luistert niet alleen, maar ze hoort en ziet je ook echt. Het mooiste cadeau dat ze ons heeft gegeven is dat we nu ook een emotionele verbinding met elkaar hebben. We hebben vaak tegen elkaar gezegd: we gunnen alle getrouwde stellen zo'n relatietherapie!"

Henk Jan en Gaby  

(vanwege privacy niet de echte namen)

"De rustige uitstraling van Marjon zorgt ervoor dat je je gelijk thuis voelt in de ruimte waar je bent. Marjon luistert zonder oordeel naar jou. Jouw emoties mogen er helemaal zijn. Door theorie en praktische oefeningen ben ik mijzelf steeds beter leren kennen. Wat ik prettig vond is dat Marjon de tijd voor je neemt en je in jouw proces zelf je verwerking laat kiezen op jouw manier. Ik vond het heerlijk om na elke sessie te tekenen wat we hadden besproken. Er kwam een veranderproces in gang. Marjon heeft me inzicht gegeven in mijn eigen emoties, verlangens en grenzen, waardoor ik nu beter weet wie ik ben en wil zijn. Eigenlijk verdient iedereen een coach zoals Marjon."                                

Nathanja

"Marjon is een hele lieve en begripvolle vrouw, maar daarnaast wel heel eerlijk. Dat was precies de combinatie die ik nodig had." 

Amanda

"De gesprekken met Marjon hebben me geholpen om meer inzicht te krijgen over welke processen er in mij afspelen. De oefeningen tijdens de sessies lieten me echt terug gaan naar mijn gevoel en emoties. De begeleiding die Marjon gaf was helpend. Ze luistert, stelt vragen die de kern raken en laat ruimte voor emoties en gedachten. Soms ging ze letterlijk naast me zitten. De manier waarop Marjon de sessies vorm gaf, liet me zien dat ze oog heeft voor waar ik mee bezig was. Ze sloot daar goed op aan. En als ik nu terug kijk op mijn traject, zie ik dat ik met meer aandacht naar mezelf in het leven sta. Ik heb duidelijker wat ik zelf nodig heb en wat mij helpt. Marjon heeft met de oefeningen, de vragen die ze stelt en de aandacht voor mijn verhaal daar aan bijgedragen."

Marlies

"Je hebt een geweldige bijdrage geleverd door mij te inspireren om mijn emoties op te pakken waar ik in mijn eentje niet meer bijkwam. Dit deed je op een laagdrempelige, intuïtieve manier met voldoende kennis, waar je vervolgens mij de bouwstenen hebt aangereikt zodat ik hier op een positieve wijze mee om kon gaan. Hierdoor ben ik in staat om meer in verbinding te komen met mensen zowel privé- als werk gerelateerd waardoor ik veel comfortabeler in het leven sta"

Lily

"Ik zie Marjon als een sterke vrouw met liefde en passie. Marjon heeft oog gehad voor mij als persoon en voor de fase/situatie waar ik in zat. Zij wist precies aan te sluiten bij wat ik nodig had. Het is duidelijk te zien dat ze ervaring en kennis heeft in haar vakgebied als christelijk hulpverlener. Het is voor mij levensveranderend geweest en ik ben haar daar dankbaar voor hoe zij naast mij ging staan. Nu, een halfjaar na ons laatste gesprek, ervaar ik nog steeds profijt van hetgeen ik geleerd heb tijdens het traject! "

Naomi