Individuele counseling & therapie

Soms loopt het even niet zo lekker. Je hebt te maken met stress, onrust, verlies, onverwerkte pijn of (onbegrepen) lichamelijke klachten. Ook al zijn de klachten bij iedereen anders, de boodschap is helder; er is even pas op de plaats en aandacht nodig voor jou en jouw situatie. Integratieve ervaringsgerichte counseling en therapie kan dan uitkomst bieden. Ook voor een vraag of verlangen op het gebied van je persoonlijke ontwikkeling kun je terecht voor coaching.

 

Mogelijk herken je één of meerdere gedachten hieronder:

 

‘het is me allemaal teveel’

‘ik merk veel stress en spanning bij mezelf’

‘ik voel me onzeker’

'ik vind het zo moeilijk om los te laten'

'ik ervaar veel onrust'

'ik moet zoveel van mezelf'

'ik vind het moeilijk om mijn grenzen aan te geven'

'ik heb last van (onbegrepen) lichamelijke klachten'

Misschien heb je andere gedachten in deze richting. Ik sta je graag terzijde om naar jezelf en deze gedachten te kijken en contact te maken met alles wat er van binnen bij jou is. Om het te verwoorden. Zodat je inzicht en helderheid krijgt in je eigen gedrag, gedachten, gevoelens en verlangens.

Als je meer ruimte en aandacht geeft aan wat je van binnen voelt, kan het naar buiten komen en kun je er regie over gaan nemen. Dit is spannend en voelt kwetsbaar, maar ook als thuiskomen. Het 'klopt'.

Zo kun je tot nieuwe keuzes komen in de richting die jij wilt, natuurlijk binnen de grenzen van jouw mogelijkheden. Weer leven vanuit oprechte verbinding met jezelf, God en de ander, op een zo vrij mogelijke manier.

Ik werk hierbij zoveel mogelijk ervaring- en lichaamsgericht

Ervaring van een cliënt

"Het was mij zelf al wel een poosje duidelijk dat het de hoogste tijd werd om in mijn "levenstuintje" te schoffelen, te wieden en te snoeien. Spannend en ingewikkeld vond ik dat en waar moet je beginnen! Wat ben ik blij dat ik hulp hebt gezocht en die hulp kreeg van Marjon! Professioneel en betrokken, liefdevol, veilig en wijs. Precies de goede vragen stellen op het juiste moment waardoor ikzelf de ruimte durfde nemen een volgende stap te zetten. Praktisch ook in tips om mee aan de slag te gaan. Een tuin is nooit af, maar voor mij zijn de contouren weer helder, de borders opnieuw ingezaaid, het onkruid gewied en daarbij heb ik het gereedschap gekregen om zelf het onderhoud te doen.

Marjon, dank je wel voor alles!"

Margo Berends 🌻