Relatietherapie

Samen zo mooi gestart en dan dringt het besef door:

 

‘we groeien steeds meer uit elkaar’

'we bereiken elkaar niet meer’

'we hebben alleen nog maar ruzie'

'er moet meer mogelijk zijn dan zoals het nu is’

'ik irriteer me nu aan de kleinste dingen en dat was vroeger anders'

'ergens zijn we elkaar kwijtgeraakt'

Hij: "zij heeft alleen nog maar kritiek"

Zij: "Hij begrijpt me niet...."

'we zitten in een negatieve spiraal'

 

Je verlangt naar liefde, steun en verbondenheid. Je wilt een relatie nieuw leven inblazen, werken aan herstel na een vertrouwensbreuk of een goede relatie verdiepen.

 

Ieder mens heeft een ingeschapen verlangen naar aandacht, contact en waardering. Een verlangen naar verbinding. Ik ga er vanuit dat mensen hun uiterste best doen om deze verbinding in stand te houden. Als dit mis dreigt te gaan en wij een bedreiging ervaren in deze verbindingen, zullen wij alles doen om te voorkomen dat het mis gaat. Dit gaat helaas niet altijd op een constructieve of positieve manier. Het lijkt eerder andersom te zijn. Alle pogingen om het contact en de verbinding in stand te houden lijken er juist toe bij te dragen dat er verwijdering wordt ervaren. 

 

In de gesprekken begeleid ik jullie graag bij het verdiepen van jullie onderlinge contact, bij het herstellen of (opnieuw) aangaan van een veilige en ondersteunende verbinding in de relatie. Er wordt niet alleen gekeken naar de communicatie- en gedragspatronen tussen jullie, maar vooral ook naar hoe de onderlinge (emotionele) verbinding en bereikbaarheid eruit ziet. EFT-relatietherapie dringt daarmee door naar de kern van de zaak (EFT staat voor Emotionally Focused Therapy, zie www.eft.nl). Daarbij maak ik tevens graag gebruik van de Imago Dialoog, een prachtige methode die veiligheid creëert binnen de relatie, waardoor je als koppel dichter bij elkaar komt te staan en de verbinding weer kunt gaan ervaren. Je krijgt meer zicht op elkaar en ontdekt mogelijkheden om het samen anders te doen. Hierdoor wordt het mogelijk de problemen die jullie ervaren anders te benaderen, soms zelfs op te lossen en tegelijkertijd een stukje van jezelf te helen (zie www.imagonederland.nl).

Je bent zo

mooi 

anders

dan ik,

 

natuurlijk

niet meer of

minder

maar

 

zo mooi

anders,

 

ik zou je

nooit

 

anders dan 

anders willen

Hans Andreus

Ook werk ik met het online programma S.A.M.E.N. gericht op herstel van jullie relatie als er sprake is geweest van vreemdgaan (vertrouwensbreuk). Wil je het programma aanschaffen klik dan hier of neem voor meer informatie contact met mij op. Het online programma wordt bij voorkeur gevolgd in combinatie met therapiegesprekken. Daarvoor kun je uiteraard bij mij terecht.

 

Gezonde relaties zijn in mijn ogen heel waardevol en hebben ook een positieve invloed op ons persoonlijk leven. Investeren in je relatie is mede daarom het grootste geschenk wat je jezelf, je partner en eventueel je kinderen kunt geven.

 

Voor het werken aan een relatie is het van belang dat beide partners gemotiveerd zijn.

Je moet

van twee kanten

komen

om elkaar

te ontmoeten

Stef Bos