Marjon Beute

Kenmerkend voor mij zijn de woorden: warm, sensitief en zorgvuldig met interesse en liefde voor mensen. In mijn leven word ik gedreven door Jezus onvoorwaardelijke liefde voor mij en de mens. Vanuit deze houding wil ik ook jou tegemoet treden.

 

Als oefentherapeut Mensendieck ontdekte ik regelmatig een hulpvraag achter de lichamelijke klacht. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt en ik heb me verder verdiept in de psyche. Het raakt mij hoe ontwikkelde patronen, door ervaringen en traumatische gebeurtenissen in het leven, zo'n groot effect hebben op lichamelijk en persoonlijk functioneren in het hier en nu. Hoe klachten zich ontwikkelen. Hoe we vaak belemmerd worden om voluit te leven. In echte verbinding te kunnen staan met de ander.

 

Ik onderging hierin mijn eigen proces. Ik besefte meer en meer dat ik keuze's en daarmee invloed heb in het hier en nu. Ik ontdekte de weg naar binnen en leerde om vandaaruit, met vallen en opstaan, mijn 'eigen' leven te leven. In verbinding met de ander, met alles wat er is. Het voelt soms spannend en kwetsbaar en tegelijkertijd ook zo bevrijdend.

 

Als gediplomeerd integratief counselor en psychosociaal therapeut begeleid ik je graag op jouw weg naar een meer 'wholehearted' leven. 

Mijn achtergrond als oefentherapeut is hierbij een welkome aanvulling, aangezien ik geloof dat lichaam, ziel en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Bij mijn benadering passen waarden als veiligheid, openheid, gelijkwaardigheid en respect voor wie jij bent en voor jouw proces. Welkom!

 

Om echtparen met relatieproblemen nog beter te kunnen begeleiden bij het verdiepen, herstellen en versterken van hun onderlinge verbinding heb ik de basistraining tot EFT relatietherapeut afgerond. Omdat ik kwaliteit belangrijk vind, blijf ik mijn vaardigheden verbreden en verdiepen middels supervisie, intervisie en het regelmatig volgen van gerichte trainingen (zie het kopje hieronder voor mijn andere gevolgde opleidingen/trainingen). 

 

Als coach, praktijkbegeleider en trainer ben ik actief betrokken bij Groundwork, een organisatie die christenen wil helpen en toerusten om gezond en sterk te worden in hun mentale en emotionele leven, zodat zij steeds meer in staat zijn om stabiele en vruchtbare relaties aan te gaan, te verdiepen en te onderhouden.

 

Naast mijn werk bij Integra, werk ik als coach bij Vivento in Hattem. Ik ben getrouwd met Bram en samen hebben we vier kinderen.

Gevolgde opleidingen / trainingen

ACC: Specialist Counsellor en Coach

St. Groundwork: Christelijke Integratieve Coachopleiding, Trainersopleiding, Alumnitraject (jaarlijks)

Con Amore: PSBK (psychosociale basiskennis)

Kempler Instituut: Trauma en gehechtheid; het verhaal van het lichaam

NEM academy: EMDR basistraining

ICEEFT: Externship in Emotionally Focused Couples Therapy

 

Achtergrond: Oefentherapeut Mensendieck (houdings- en bewegingstherapeut)                               

Lidmaatschap en Registraties

Registercounsellor ABvC

ABvC: REG118006

Register therapeut BCZ®

RBCZ/TCZ: 180698R

AGB code M.J.Beute: 90-058710

AGB praktijkcode: 90-063023

Nibig: 528825 Wkggz-geregistreerd 

Wat zeggen cliënten over mij

"Marjon is een counselor met een ontzettend warme persoonlijkheid. Dit zorgde ervoor dat ik mij gelijk op mijn gemak voelde bij haar. Ze is iemand die goed kan luisteren, bewogenheid uitstraalt, aanvoelt wat je nodig hebt maar ook kan doorvragen op momenten wanneer het nodig is. Ze beschikt over veel kennis en praktische tips over bijvoorbeeld het ontwikkelen van emotionele stabiliteit, het aangeven van grenzen en het schetsen van realistische verwachtingen. Ze heeft mij veel nieuwe inzichten gegeven waar ik mee aan de slag ben gegaan. Daardoor kan ik oprecht zeggen dat ik door de afgelopen periode bij Marjon een stabieler leven heb ontwikkeld, waardoor ik minder stress en meer vreugde en zelfvertrouwen ervaar."

Helena

"Ik zie Marjon als een sterke vrouw met liefde en passie. Marjon heeft oog gehad voor mij als persoon en voor de fase/situatie waar ik in zat. Zij wist precies aan te sluiten bij wat ik nodig had. Het is duidelijk te zien dat ze ervaring en kennis heeft in haar vakgebied als christelijk hulpverlener. Het is voor mij levensveranderend geweest en ik ben haar daar dankbaar voor hoe zij naast mij ging staan. Nu, een halfjaar na ons laatste gesprek, ervaar ik nog steeds profijt van hetgeen ik geleerd heb tijdens het traject! "

Naomi

"Je hebt een geweldige bijdrage geleverd door mij te inspireren om mijn emoties op te pakken waar ik in mijn eentje niet meer bijkwam. Dit deed je op een laagdrempelige, intuïtieve manier met voldoende kennis, waar je vervolgens mij de bouwstenen hebt aangereikt zodat ik hier op een positieve wijze mee om kon gaan. Hierdoor ben ik in staat om meer in verbinding te komen met mensen zowel privé- als werk gerelateerd waardoor ik veel comfortabeler in het leven sta"

Lily

"Marjon is een hele lieve en begripvolle vrouw, maar daarnaast wel heel eerlijk. Dat was precies de combinatie die ik nodig had." 

Amanda